Image Map

Monday, July 14, 2014

DIY week : SEA SALT SPRAY


Diy-s are going down.. Ovaj tjedan lupila nas je kreativa i odlučile smo probati napraviti stvar, vrlo vrlo korisnu za ljeto: sea salt spray. Vrlo je jednostavno i brzo.  Ljeto je doba kada bi kosu napokon trebalo pustiti da "diše". Tijekom cijele godine tretiramo je različitim preparatima a da i ne spominjeno peglanje, kovrčanje itd. Sea salt spray je najbolja stvar za stvaranje onih opuštenih "beach waves". Kovrče nisu tolike formalne, već opuštenije i laganije.



Sea salt spray možete nabaviti u svim drogerijama, definitivno preporučamo Schwarzkopf texturizing salt spray. No, ako želite napraviti svoj, evo kako:

Potrebni sastojci:
·         ♥ voda, koju treba zakuhati (100 mL)
·         ♥ sol
·         ♥ mala bočica sa špricom

1.      Nakon što ste sve pripremili, vodu zakuhajte.
2.      Za to vrijeme, u posudicu stavite veliku žlicu morske soli ( ili dvije male čajne žličice).
3.      Nakon što je voda zakuhala, prelijte sol vodom.
4.      I miješajte, miješajte, miješajte dok se sol ne otopi u vodi.
5.      I gotovo…  Još samo prelijte dobivenu tekućinu iz posudice u špricu


















Vrlo je bitno da nakon što nanesete sea salt spray na kosu, isto tako na vrhove nanesete conditioning spray (Aussie lightweight conditioning spray) ili leave-in conditioner (vrlo dobar Garnier Fructis Hydra Recharge Moisture Whip Leave In Conditioner). Sol isušuje kosu i zato je jako bitno pravilno ju njegovati.
Još jedna opcija je da gore navedenim sastojcima prilikom dobivanja spraya, pridodate malo svog regeneratora koji će onda "nahraniti" kosu. 

DIY sea salt spray održava messy hair look dugo vremena na životu. Daje kosi dodatni volumen i teksturu i zato ga mi obožavamo!

TIPS :
• u ovu smjesu možete dodati : još više soli, što je super za one kojima se kosa lako masti jer što je soli više to će više isušivati kosu 

•esencijalna ulja koja će dati  kosi sjaj (preporučamo za one koji imaju suhu kosu (3-5 kapljica) 
• tea tree oil je najbolje dodati ako imate masnu ili/i osjetljivu kosu, ovo ulje neće dodatno zamastiti kosu ili joj dati težinu (3-5 kapljica)
• gel za kosu ,po mogućnosti bez mirisa, da kovrče još dulje budu postojane

• potrebno je dobro protresti bočicu prije svakog korištenja ako ste dodali bilokakvo ulje da bi se smjesa bolje promiješala i imala bolji učinak 

Jeste li već isprobali sea salt spray?  Dojmovi?

Do sljedećeg posta,
 - B


No comments:

Post a Comment