Image Map

Thursday, August 7, 2014

HEALTHY BREAKFAST IDEA

Hej ! 

Danas ti donosim recept za idealan osvježavajući ljetni doručak. Jer ništa se ne može mjeriti s tim kad se po ljeti probudiš u normalno doba aka oko 8 i napraviš doručak iz snova koji ti stavi osmjeh na lice od rana jutra. Or is that just me ?

Kako bilo da bilo, ja oboožavaam jesti hranu i isprobavati nove recepte kad uhvatim vremena pa sam smislila jedan doručak kojeg češto jedem jer je jednostavno prefin, a uključuje : najednostavnije palačinke na svijetu i osvježavajuću vodu s okusom limuna i krastavca.



Krenimo s vodom !



/slika preuzeta s neta/

Trebat će ti svježi limun i krastavac i naravno voda.
Recept – jednostavan... izreži na najtanje moguće limun i krastavac ( na dvije-tri fetice ) i stavi u pola litre vode i ubaci u frižider. 
Znam da će mnoge od vas reći ( jer sam i ja to prvo pomislila) zašto stavljati povrće i voće u vodu kada ih možeš normalno pojest i tako dobit sve vitamine i minerale koje sadrže. 
Ovo je piće zdravo, osvježavajuće, nema kalorija i što je najbolje : fenomenalnog je okusa ! 

Par prednosti svakog sastojka : 
LIMUN: pod broj jedan , antioksidans je, pomaže očistiti i alkalizirati tijelo, jača imunološki sustav .. jednostavno superzvijezda detox vode ! :D
• KRASTAVAC – izvor vitamina B (B1 B2 B3 B5 B6 B9),  vitamina C, kalcija, kalija, željeza, magnezija, fosfora i cinka.. dug popis , ha ? Sve to je super za tebe jer je izvor ugljikohidrata i vitamina pa „podiže“ umoran organizam i traje tako satima (još jedan plus protiv umora). Također, sadrži i protuupalna svojstva i pomaže kod napuhanog trbuha
• MENTA – ako je uspiješ nabavit ima divna djelovanja koja uključuju : mirisss.. predobro miriši, a također sam pronašla informaciju da pomaže kod grčeva u trbuhu

Zajedno ovaj trojac ili u mom slučaju , dvojac; čine čuda probavi jer oslobađaju organizam od toksina .. zato se i zove detox voda.

Sada ti slijedi jedno čitanje bukvice o tome......Zašto je voda s limunom i krastavcem zdrava??? (*ak ti se ne čita just trust me and scroll do palačinki *)
Činjenica je da je voda zdrava za ten. Ali nekada se jednostavno zasitim obične vode .. jel to uopće moguće :P al postane dosadna, da se tako izrazim i onda posežem za coca-colom, cedevitom i nestea ledenim čajem koji su puuni loših šečera i samo škode mom organizmu. I tako krenem ja na jednu internet avanturu i nakon par sati surfanja i klikanja po raznim sranicama naučila sam prednosti koje nosi detox voda. Postoji mnogo recepata, ali meni najdraži je detox voda s krastavcem i limunom (i mentom koj nisam mogla nikako nabavit) .


VAŽNE STVARI :
• voće i povrće je iskoristivo kroz 2 ili 3 punjenja jer nakon toga jednostavno vitamina uopće nema.
• bilo bi idealno sačekati sat vremena prije nego počneš piti, ako nemaš toliko vremena, ono što ja redovito radim jest da napravim vodu prije nego odem spavati i ubacim ju u frižider tako da je ujutro bogata svim tim dobrim stvarima
• pazi da voće i povrće ne stoji duže od 24 h u vodi jer onda sve postane just nasty


PALAČINKE :D
Sve što ti treba je
•1 jaje
• velika banana
Dap, samo ta dva sastojka, ne zezam .
Isjeckaj bananu i ubaci jaje i izmiksaj ili ručno izmješaj i smjesa je gotova (ako ostane par komadića banane, sve pet ! )

/slika preuzeta s neta/

Sada, da bi obrok imao minimalne količine ulja u sebi umjesto da ga izravno iz boce izliješ u tavu, izlij ga na papirnatu maramicu i „obriši“ tavu s njom. Možeš ovaj korak preskočit... I sve što je ostalo je ispeći palačinke. Meni na jednu tavu stanu 3-4 jer ih volim ispeći male. 20-30 sekundi na svakoj strani bi bilo dovoljno.
Ove palačinke su bez glutena za sve alergične ljepotice tamo vani : ) , niskokalorične, bez mlijeka i fakat jednostavne. Super kombinacija proteina i ugljikohidrata.

Etogac, Dobar tek !

Za kraj par stvari koje treba zapamtiti !
Ovo će zvučati čudno ali ako tvoj urin izgleda kao limunada – DEHIDRIRANA SI ! Ako izgleda kao sok od limete – GOOD FOR YOU! Piti više vode je jako dobro i pomaže očistiti loše stvari iz organizma. Kad smo hidratizirani imamo osjećaj lakoće i nismo napuhani jer tijelo može obavjati svoje funkcije na najvišoj mogućoj razini.

Što misliš o detox vodi i palačinkama? Hoćeš li ih isprobat napraviti ? Koji je tvoj najomiljeniji doručak ?

-B

p.s. ispričavam se na slikama skinutim s neta al nikako nisam mogla svoje slike prebacit na laptop ..heh 



No comments:

Post a Comment